Ga naar hoofdinhoud

Welkom

Say hello to the toggle bar. This is an optional section you can use to display any content you'd like. Simply select a page from the theme panel and the content of the page will display here. You can even use the drag and drop builder to create this! This is a perfect place for your company mission statement, alerts, notices or anything else.

Get In Touch

Telefoon: +31 85 004 31 50
Mozartlaan 383, 5011 SJ TIlburg

Onze locatie

+31 85 004 31 50‬ info@MultiTaxx.nl

Snel duidelijkheid over aangifte

Nieuwsberichten
1. Snel duidelijkheid over aangifte

Vrijwel alle mensen die aangifte inkomstenbelasting hebben gedaan, hebben al een aanslag gekregen van de Belastingdienst. Wie vóór 1 april aangifte doet, krijgt altijd vóór 1 juli bericht. Maar door snel te werken is het ook gelukt om de meeste mensen die daarna nog aangifte hebben gedaan een aanslag toe te sturen. In totaal heeft 97% van de aangiftes voor 1 juli geleid tot een aanslag.

Tot 1 juli ontving de Belastingdienst ruim 10,4 miljoen aangiftes, vrijwel evenveel als vorig jaar op die datum. Direct na binnenkomst start de verwerking van de aangiftes. Die snelheid heeft erin geresulteerd dat al 97% van de aangiftes heeft geleid tot een definitieve of voorlopige aanslag.

Daarmee wordt niet alleen de belofte ‘vóór 1 april aangifte, vóór 1 juli bericht’ waargemaakt. De Belastingdienst is er ook in geslaagd om vrijwel alle mensen die na 1 april aangifte hebben gedaan snel duidelijkheid te bieden.

Iets meer aanslagen

De Belastingdienst verstuurde in totaal 9,5 miljoen aanslagen, iets meer dan vorig jaar op 1 juli. In veruit de meeste gevallen (88%) stuurde de Belastingdienst direct een definitieve aanslag. In vergelijking met vorig jaar zijn er bijna 900.000 meer definitieve aanslagen opgelegd, een stijging van 12%. Dat komt vooral doordat er minder openstaande aangiftes zijn van voorgaande belastingjaren. Er kan geen definitieve aanslag worden opgelegd als eerdere aangiftes nog niet zijn afgerond.

Tussen 1 maart en 1 mei, de officiële aangifteperiode, kreeg de Belastingdienst ruim 9,3 miljoen aangiften binnen. Op de laatste dag ontving de Belastingdienst nog 347.000 aangiften, een record.

Scroll naar boven